top of page

Koray Tarhan

Oyuncu-Eğitmen

Evren Duyal


2001 yılında A.Ü.D.T.C.F Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 2002-2003 yıllarında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Yüksek Lisans programına devam etti. 1999 yılından bu yana doğaçlama tiyatro üzerine çalışmakta. Türkiye’nin ilk profesyonel doğaçlama tiyatro topluluğu Artniyet'in kurucularındandır. 2000-2006 yılları arasında Mahşer-i Cümbüş topluluğunda oyuncu, eğitmen olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen birçok festivalde oyuncu ve müzisyen olarak görev yaptı, çeşitli oyunlar ve atölyeler yönetti. Yazıları ve çevirileri çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. 2007-2017 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde doğaçlama derslerini yürüttü, halen Sadri Alışık Kültür Merkezi konservatuvarında doğaçlama derslerini yönetmekte, istanbulimpro doğaçlama topluluğunda oyunculuk, müzisyenlik ve eğitmenlik yapmaktadır. Çirkin Ses Analiz Lab., Nusaibin isimli müzik gruplarında çalışmakta, Google'da Olmayan Şarkılar projesiyle bestelerini havalandırmaktadır. Tiyatro, tv ve sinema alanlarında oyunculuk, seslendirme ve kukla oynatıcısı olarak çalışmakta. Doğaçlama tekniklerini çalışma ve eğitim alanlarında uygulayarak özgün çalışma programları üretmekte, Applied Improvisation Network Doğu Avrupa bölge koordinatörlüğünü yürütmektedir. 2013 yılında Doğaçlama İçin Elkitabı isimli kitabı yayımlanan Koray Tarhan, improlog.blogspot.com isimli bloğu yönetmekte, Mimesis Sahne Sanatları Portali’nde yazmaktadır. Kitabının pdf kopyasının internette korsan dolaşıma girmesinden sonra İmpro-Matik isimli akıllı telefon uygulamasını Android ve Appstore için geliştirmiş ve ücretsiz ulaşıma açmıştır. Kayyumdan önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda Türkiye'nin ilk Kürtçe doğaçlama tiyatro projesini yönetti. İllusionist Turkey projesiyle Brand Week'te Türkiye'nin ilk canlı Motion Capture oyunculuğunu gerçekleştirdi.



Görev aldığı oyunlar: Bakırköy Halkevi; "Yaşasın Kavuniçi". Ankara Sanat Tiyatrosu; çocuk oyunu "Havhavlarla Hevhevler". Ve Diğer Şeyler Topluluğu; "Noter". Mahşer-i Cümbüş; "Tiyatro Sporu" ve "Beyin Fırtınası".



istanbulimpro ; "Ne Ala Temaşa", "Kayıp Oyun", "Haftanın Elemanı", "Yönetmenin Seçimi", "Bir Zamanlar", "Olay Rusya'da Geçiyor", "Masal Irmaklarında", "Davul Tozu", "Kırmızı Kuş Masalı".

Şermola Performans; "Kargalar". SAKM; "Takım Çantası".



Sinema filmleri; "Zeit Der Wünsche", "Kayıp Özgürlük", "Patlak Sokaklar-Gerzomat", "11'e 10 Kala", "14 Temmuz", "Madımak-Carina'nın Günlüğü".



TV projeleri: "Kınalı Kuzular", "Elma Kurdu Nam Nam", "Avrupa Yakası", "Sırlar Dünyası", "Gölgedekiler".

bottom of page